Известие

Collapse
No announcement yet.

смяна на вариатор 1.8TS ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• смяна на вариатор 1.8TS ?

Колеги искам да попитам как мога да се обеда, че вариотора ми е за смяна? ..От известно време след запалване се чува тракането като при дизелите и загуби доста мощност.. Гледам нов е към 300+лв., а не са малко.. и затова ми се иска да съм сигурен,че е от него. Мотора е 1.8TS 144кс. ! Чакам съвети

Първоначално публикувано от yaniiiii Покажи съобщение
    Колеги искам да попитам как мога да се обеда, че вариотора ми е за смяна? ..От известно време след запалване се чува тракането като при дизелите и загуби доста мощност.. Гледам нов е към 300+лв., а не са малко.. и затова ми се иска да съм сигурен,че е от него. Мотора е 1.8TS 144кс. ! Чакам съвети
    Щом си имаш дизел и чука отпред вляво от към казанчето за антифриз да кажем, губиш мощност към високите обороти си за вариатор. Има ремонтни комплекти, ама всички кават, че е само временно решение.
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Comment

Щом вече си "дизел", сменяй вариатора. Ама целия, тия ремонтни комплекти ги забрави...
      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Това е звука на тракащ вариатор - http://www.youtube.com/watch?v=pQYhaJjvwmg

А това на нетракащ - http://www.youtube.com/watch?v=lTORmuRObTA
        156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

звука си го имам, но мощността сякаш я няма повече в ниските обороти ..А от скоро почна и да ми държи обороти, като пусна газта седи 2-3 секунди на 2000 оборота и започват бавно да падат.. Дали пак вариаотора е причината

Comment

колега аз на моята и смених само ремонтния комплект и спря да трака като дизел но за кратко сега пак почва да се чуват някой клапани и заглъхва на мощност във високите обороти затова по добре си го смени целия вариатор
            Last edited by totii; d.m.y г., 12:44.
            sigpicBMW E39 530D 193hp / Alfa Romeo 1.8 16v TS 144hp бившa / VW Passat B5 1.9 TDI 110hp / Lancia Dedra 1.6 80hp бившa

Comment

Първоначално публикувано от yaniiiii Покажи съобщение
              звука си го имам, но мощността сякаш я няма повече в ниските обороти ..А от скоро почна и да ми държи обороти, като пусна газта седи 2-3 секунди на 2000 оборота и започват бавно да падат.. Дали пак вариаотора е причината
              Имам аз едно питане,къде ти е сменян ангренажния ремък,дали това е станало със специализиран инструмент.Когато колата е много не зацепена/така да се изразя/ЕКУ-то има опция да бута газоразпределението,за да си догоди аванса,и се случва да работи вариатора дори и на празен ход Загубата на мощност може да е и от друго,но да е просто съвпадение.
              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                Имам аз едно питане,къде ти е сменян ангренажния ремък,дали това е станало със специализиран инструмент.Когато колата е много не зацепена/така да се изразя/ЕКУ-то има опция да бута газоразпределението,за да си догоди аванса,и се случва да работи вариатора дори и на празен ход Загубата на мощност може да е и от друго,но да е просто съвпадение.
                Mного на място - и аз съм го мислил това, но друго е като го потвърди някой. И всичко зависи дали напред или назад е изместено
                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                0879369082

Comment

Да не говорим, че загуба на мощност от вариатора почти не се усеща.....
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                    Да не говорим, че загуба на мощност от вариатора почти не се усеща.....
                    По принцип,ако е много муерте се усеща

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      По принцип,ако е много муерте се усеща
                      Да бе ма колко време трябва да трака, че да умре съвсем....?
                      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                        Да бе ма колко време трябва да трака, че да умре съвсем....?
                        Може да умре и от раз

Comment

смени ли вариатора колега зщото имам приемлио предложение за теб и за всички с тракащи вариатора
                          146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                          145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Първоначално публикувано от didko_boy Покажи съобщение
                            смени ли вариатора колега зщото имам приемлио предложение за теб и за всички с тракащи вариатора
                            Кажи бе дидко адашче и почти наборче, какво е това предложение?
                            156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Първоначално публикувано от danniel Покажи съобщение
                              Кажи бе дидко адашче и почти наборче, какво е това предложение?
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...=28814&page=69 последния пост
                              146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка
                              145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим

Comment

Working...
                              X